Erkan Ünlü’den Yeni Roman: Sanal Aşkın Gerçek Acısı

Yazar Erkan Ünlü ilk romanı Leyla ile okurlarından tam not almayı başarmıştı. Bir yıl aranın ardından yeni romanı Sanal Aşkın Gerçek Acısı ile okurlarının karşısına çıktı. Roman boyunca ‘’Sanaldaki yangın yakar mı?’’ sorusuna yanıt aranıyor.

Yazar Erkan Ünlü ilk romanı Leyla ile okurlarından tam not almayı başarmıştı. Bir yıl aranın ardından yeni romanı Sanal Aşkın Gerçek Acısı ile okurlarının karşısına çıktı. Roman boyunca ‘’Sanaldaki yangın yakar mı?’’ sorusuna yanıt aranıyor. Sade anlatımı, etkileyici üslubu ve sürükleyici hikayesiyle dikkat çeken Sanal Aşkın Gerçek Acısı romanında aşkın farklı yönlerine tanıklık ediyoruz. Her aşk hikayesinin kendine özgü dinamikleri olduğuna dikkat çeken yazar, aşk acısının temellerine iniyor. Teknolojinin yaygın bir şekilde kullanılmasının ilişkiler üzerindeki etkileri sorgulayıcı bir şekilde işleniyor. Geçmişten günümüze değişen ilişki anlayışı karakterler üzerinden ele alınıyor. Aşkın yaşandığı mecranın ‘’sanal’’ olması acı çekmeye engel midir? Aşk, kalıplar ve mekanlarla sınırlı tutulabilir mi? Sanal ile gerçek arasındaki fark aşkı etkiler mi? Karakterler üzerinden anlatılan hikaye, hayatın farklı yönlerini sorgulamamıza ve yeni bir bakış açısı kazanmamıza olanak sağlıyor.

Yeni nesil ‘’aşk acısı’’

Sıcak ve yalın bir dille kaleme alınan Sanal Aşkın Gerçek Acısı romanında Barış ve Gülay’ın aşk hikayesine tanıklık ediyoruz. Dul ve yalnız bir kadın olan ev sahibesi Nermin Hanım’da Barış’ın hayatında önemli bir rol üstleniyor. İstanbul’da geçen hikaye metropol hayatının zorluklarına da dikkat çekiyor. Yalnız, duygularını ifade etmekte güçlük çeken, insanlara güvenmek ve ilişki kurmakta tereddüt eden Barış’ın dünyasına adım atıyoruz. İş arkadaşlarının ilişkilerinden yola çıkarak harekete geçen Barış, sanal dünyanın kapılarını aralıyor. Gülay ve Barış’ın aşkı güven ve samimiyet duygularının sınanmasıyla başlıyor. Birbirlerini tanımak için gösterdikleri çaba kısa süre içerisinde meyvelerini veriyor. Sanal dünyada farklı bir hayat yaşayan Barış, günlük hayatında ise ev sahibesi Nermin Hanım’ı analiz etmeye başlıyor. Nermin Hanım’ın Barış’a olan ilgisi ve hayatında yer alma isteği ise dengelerin değişmesine neden oluyor. Yalnızlığını kiracısı ile paylaşmaya çalışan Nermin Hanım, sınır tanımaz ve cüretkar adımlar atıyor. Barış ve Gülay arasındaki ilişki üzerinden sanal dünyanın gerçekliği sorgulanıyor. Barış’ın aşkın şaşırtıcı ve iyileştirici yönlerini keşfetmeye başladığı serüven hiç beklemediği bir şekilde ilerlemeye başlıyor.

YAZAR ERKAN ÜNLÜ KİMDİR,KAÇ YAŞINDADIR?

Yazar Erkan Ünlü, 1977 yılında Ardahan’da dünyaya geldi. Dar gelirli bir ailenin çocuğu olarak hayata tutunmaya çalışan yazar, yeni romanın tüm gelirini öğrencilere bağışlama kararı aldığını açıkladı. Erkan Ünlü’nün ailesi Ardahan’dan İstanbul’a göç ettiğinde ilk okul çağındaydı. Harbiye İlkokul’unda eğitim hayatına başladı. Mecidiyeköy Lisesi’nden mezun olan yazar ilk şiirlerini de yazmaya başlamıştı. 1996 yılında askerlik görevini tamamladıktan sonra dünya evine girdi. Bir kız çocuğu babası olan Erkan Ünlü, şiir seslendirmeleri de yapmaktadır. Tır şoförlüğü dahil farklı mesleklerde çalıştıktan sonra hayalinde işi yapma fırsatı yakaladığını belirten Erkan Ünlü,‘’ Çocukluğum Ardahan ve İstanbul arasında göç etmekle geçti. 15 yaşımdan beri düzenli olarak şiir yazıyorum. Yazmak, duygu ve düşüncelerimi kağıt üzerinde ifade etmek en büyük besin kaynağım. Çalışmak zorunda olduğum için eğitimime ara vermiştim. Bu yüzden Sanal Aşkın Gerçek Acısı romanından elde edeceğim geliri, eğitim alan gençleri desteklemek için kullanacağım’’ diye konuştu. Erkan Ünlü yeni romanları için çalışmalara hız kesmeden devam ettiğini de açıkladı.

Erkan Ünlü’yü INSTAGRAM’dan Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ