Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok sert ‘sürtük’ tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok sert ‘sürtük’ tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gezi eylemcilerine "Bunlar çürük, bunlar sürtük" demesi büyük tepki çekti. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Erdoğan'ın sözlerini alıntılayarak "Ya sen?" şeklinde bir paylaşım yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok sert ‘sürtük’ tepkisi

Partisinin bugünkü grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi olaylarını hatırlatarak, “9 yıl önce ağaç bahanesi ile çakılan kıvılcım bir anda bir kalkışmaya dönüştü. Bu eşkıyalar, bu teröristler adeta camilerin içini pisletti. Bunlar böyle, bunlar çürük, bunlar sürtük” dedi.

Erdoğan’ın sözleri infial yaratırken, çok sayıda tepki geldi:

Özgür Özel (CHP Grup Başkanvekili): Tayyip Erdoğan, görüyoruz ki Gezi korkun hortlamış! Ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu? Gezi’de otoriter yönetimine yurttaşlarımızın yükselttiği itirazı unutma ve korkmaya devam et, eninde sonunda kaçtığın sandık önümüze gelecek seni o makamdan Gezi ruhu ve gençler indirecek.

Canan Kaftancıoğlu (CHP İstanbul İl Başkanı): Ya sen?

Ali Mahir Başarır (CHP Milletvekili): Bu ülkede AK Parti gelene kadar ‘kadın’ kelimesinin adı yoktu” diyenler, AKP'nin kadın milletvekilleri, AKP'de görev alan, gönül veren kadınlar! Genel Başkanınız Erdoğan'ın kullandığı “Sürtük” kelimesinden, utanç verici bu çirkin ifadeden hiç rahatsız olmadınız mı?

Veli Ağbaba (CHP Genel Başkan Yardımcısı): Bu teröristler, eşkıyalar bira şişeleriyle camide pislemişti. Bunlar çürük, bunlar sürtük” 469 Cuma geçti hala aynı yalanı söylüyor. Tescilli yalancı!! Zamlar geldikçe insanların sinir uçlarıyla oynuyor. Gezi bu ülkenin haysiyet isyanıdır. Çürük olansa senin iktidarın!.. Fazla söze gerek yok. Milletin vergisiyle Saray’da yaşayıp millete sürtük diyecek kadar zavallı biri. Siyasi fosil..

Engin Özkoç (CHP Grup Başkanvekili): Gezi Türkiye'nin özgürlük çığlığıdır! Bugün AKP iktidarının ülkeyi getirdiği durum, Geziye katılanların ne kadar haklı itirazları olduğunu gösteriyor. Geziciler, bu ülkenin yüz akıdır. Kötü sözü aynen iade ediyoruz…

Zeynel Emre (CHP Milletvekili): Memlekette Erdoğan'a hakaretten 160 bin kişiye soruşturma açıldı, 35 bin kişi mahkum oldu..! Adam da sabah akşam hakaret ediyor..!

Aykut Erdoğdu (CHP Milletvekili): Milyonlarca kadın ve erkek Gezi Parkındaydı… Bu insanlara “sürtük” diyecek kadar terbiyesini ve ahlakını kaybetmiş birine ne denir? Nasıl cevap verilebilir? Bu şahıs temyiz kudretini yitirmiş… Memlekete yazık…

Yıldırım Kaya (CHP Milletvekili): Kadınlara sürtük diyen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kınıyorum. Tüm kadınlardan özür dilemeye davet ediyorum.

Ekrem İmamoğlu (İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı): Tam da benim yargılandığım gün, TBMM çatısı altında Sayın Cumhurbaşkanı’nın milyonlarca insana dönük konuşmasında, burada benim ifade edemeyeceğim bir hakareti hep birlikte gördük. Bunlar çok ağır hakaretler.

Sende Yorumla

https://sondakikahaberler.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!
Freelancer - Son dakika -- Son dakika - XSports