menu
Mutluluk Cubuğu Kimlere Takılmaz
Mutluluk Cubuğu Kimlere Takılmaz
Penil Protez İmplantasyonu Nasıl Yapılır. Cinsel birleşme esnasında yeteri kadar sertleşmenin olmaması durumunda bazı tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Bu tedavilerde ilk olarak ilaç tedavileri önerilmektedir.

Cinsel birleşme esnasında yeteri kadar sertleşmenin olmaması durumunda bazı tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Bu tedavilerde ilk olarak ilaç tedavileri önerilmektedir. İlaç ile birlikte vakum cihazları, enjeksiyon tedavisi de uygulanabilir. Ameliyat gerektirmeyen bu gibi durumların yetersiz kaldığı durumlarda penil protez implantasyonu ameliyatı yapılmaktadır. 

  Penil protez İmplantasyonu Nasıl Yapılır?

  Cerrahi bir yöntem olan penil protez ameliyatı hastanın öyküsüne ve hangi implant tipinin kullanıldığına göre değişmektedir. Genel anestezi ile yapılan ameliyat esnasında 3 parçalı şişirilebilir penil protez penisin üzerinde karın alt kısmında ve skrotumda yapılan kesi yardımı ile birleştirilmektedir.

 Bu ameliyat küçük bir cerrahi kesim ile yapılmaktadır. Karın dokusu ile penisin birleştiği yerde veya testis torbasının penis ile birleştiği yerin altından yapılmaktadır. Operasyonda kan kaybı çok az yaşanır ve bir doku çıkarılması söz konusu değildir. Ameliyat sonrasında hastalar çoğu zaman aynı gün taburcu olabilmektedir. Bunun dışında doktorun uygun görmesi halinde bir gece hastanede de kalabilmektedir. Bu durum hekimin yaklaşımına göre değişmektedir.

 Penil Protez İmplantasyonu Sonrası

 Penil protez İmplantasyonundan sonra bazı durumlar görülebilir. Özellikle 3 veya 4 hafta boyunca peniste veya skroyumda şişlik, morarma veya ağrılar gözlemlenebilir. Bu gibi durumlarda doktorlar ağrı kesici ilaçlar vermektedir. Ayrıca ameliyat sonrasında hemen cinsel ilişkiye girilmesi de uygun değildir. Hekimin onaylaması durumunda 4, 6 veya 8 hafta sonra cinsel ilişkiye girilebilir. 

  Ameliyat sonrasında hastaların cinsel ilişkiden zevk alması, orgazm olması kesinlikle etkilenmemektedir. Hasta ameliyat ve protez öncesinde olduğu gibi istediği sıklıkta ve uzunlukta cinsel ilişkide bulunabilmektedir. Ayrıca penis protezleri peniste sertleşmeyi arttırmaktadır. Penisin uzamasını sağlamamaktadır. 

Tek Parçalı Penil Protez Ameliyatı Nasıl Yapılır?

 Tek parçalı penil protez ameliyatı genellikle bir saat kadar sürmektedir. Penis içerisinde bulunan corpus cavernosum kanallarına yerleştirilir. Serleşmenin de gerçekleşmesi için penisin içerisine iki tane tek parçalı protez yerleştirilmektedir. 

 Tek parçalı penil protez ameliyatı halk arasında mutluluk çubuğu olarak da bilinmektedir. Operasyon genel anestezi altında penis altına küçük bir kesi açılarak başlanmaktadır. Hastanın anatomik yapısına uygun penil protezler hesaplanır ve operasyon planı yapılır. 

 Tek parçalı penil protez ameliyatı üç parçalı penil protez ameliyatına göre daha kısa sürmektedir. Bu nedenle daha az enfeksiyon riski oluşturmaktadır. Ayrıca enfeksiyon ihtimalinin daha az azaltılması için hidrofilik kaplama ile gelen tek parçalı protezler de bulunur. Hidrofilik kaplama operasyon esnasında protezin daha kolay bir şekilde yerleşmesini sağlamaktadır. Bakterilerin tutulması ve çoğalmasını da engellemektedir. 

Sende Yorumla

https://sondakikahaberler.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!
Freelancer - Son dakika -- Son dakika - XSports