menu
Kripto Para Piyasasında Sıkça Duyulan Terimler
Kripto Para Piyasasında Sıkça Duyulan Terimler
2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye'nin ilk kripto para haber kaynaklarından CoinTürk, kripto para ekosisteminde sıklıkla kullanılan terimlerin bir sözlüğünü hazırladı.

2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye'nin ilk kripto para haber kaynaklarından CoinTürk, kripto para ekosisteminde sıklıkla kullanılan terimlerin bir sözlüğünü hazırladı.

  • Kaldıraçlı İşlem: Marj işlemler olarak da bilinen kaldıraçlı işlemler, piyasada çok daha büyük bir pozisyon almak için az miktarda sermaye kullanarak yapılan işlemleri gösteriyor. Marj üzerinden işlem yaparken, marjın kendisi tipik olarak toplam pozisyon büyüklüğünün yüzdesi olarak ifade ediliyor.
  • Likidite: Likidite, bir varlığın veya menkul kıymetin piyasa fiyatını etkilemeden hazır nakde dönüştürülebildiği etkinlik veya kolaylığı ifade eder. En likit varlık nakit olarak görülüyor.
  • %51 Saldırısı:CoinTürk adlı kripto para ve blockchain haber sitesinde de bahsedildiği gibi %51 saldırısı, ağın madencilik hash oranının %50'sinden fazlasını kontrol eden bir grup madenci tarafından kripto para birimi blok zincirine yapılan bir saldırı olarak tanımlanabilir.
  • Yatırım Getirisi (ROI): Yatırım getirisi, bir yatırımın verimliliğini veya karlılığını değerlendirmek veya bir dizi farklı yatırımın verimliliğini karşılaştırmak için kullanılan bir performans ölçüsüdür.
  • Airdrop: Kripto para birimlerinde airdrop, katılımcıların cüzdanlarına token ya da NFT gibi bir varlığı ücretsiz olarak göndererek yapılan bir pazarlama stratejisi olarak tanımlanabilir.
  • Burning (Yakım): Kripto para birimlerinde burning yani yakım işlemi, token’ların dolaşımdan çıkarıldığı ve kripto para biriminin arzını azaltma yönünde atılan adımlardır. Yani burning ile kripto para biriminin daha deflasyonist bir yapıya sahip olması amaçlanıyor.
  • DApp: Merkezi olmayan uygulamaların kısaltması olan dApp’ler, tek bir bilgisayar yerine bir blockchain veya eşler arası (P2P) bilgisayar ağında bulunan ve çalışan dijital uygulamalar veya programlardır.
  • DEX: DEX olarak da bilinen merkezi olmayan borsalar, kripto para birimi yatırımcılarının fonlarının yönetimini bir aracıya devretmeden doğrudan işlem gerçekleştirdiği eşler arası pazarlardır.
  • İşlem Hacmi: Hacim veya işlem hacmi, belirli bir süre içinde bir piyasada işlem gören birimlerin sayısıdır. Bu dönemde el değiştiren bir varlığın özgün birimlerinin sayısının bir ölçümüdür.
  • Piyasa Değeri: Piyasa değeri, belirli bir kripto paranın veya token’ın mevcut piyasa fiyatının dolaşımdaki toplam kripto para sayısı ile çarpılmasıyla hesaplanır.
  • ICO: ICO, kripto para birimi endüstrisinde ilk halka arzın (IPO) karşılığıdır. Yeni bir kripto para, uygulama veya hizmet oluşturmak için fon toplamak isteyen bir şirket, fon toplamanın bir yolu olarak bir ICO başlatabilir.
  • IEO: IEO, bir kripto para borsasının token satışını denetlediği satışlardır. Bu tekliflerde, blockchain projeleri, whitepaper’larının incelendiği kapsamlı bir inceleme sürecinden geçer ve kitle fonlaması girişimleri de tanıtım alır.
  • IDO: IDO ise IEO’nun merkezi olmayan platformlarda yer alan şeklidir. Likidite havuzları (LP), satış sonrası likidite yaratarak IDO'larda önemli bir rol oynamaktadır.

 

Son dakika 7: Son dakika haberleri, gündem, ekonomi, magazin, spor, eğitim, en son haber, Haber 7, internet haber, güncel ve sondakika haberleri takip edin.

Sende Yorumla

http://sondakikahaberler.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!
Freelancer - Son dakika -- Son dakika - XSports