menu
Akdeniz'deki Benzersiz Gezilecek Yerler
Akdeniz'deki Benzersiz Gezilecek Yerler
Medeniyetin ilk dönemlerinden itibaren günümüze kadar olan süreçte Akdeniz, büyük bir rol oynamıştır. Dünya üzerindeki önemli geçiş ve ticaret noktalarına sahip olan Akdeniz; yüzlerce tarihi ve doğal güzelliğe de ev sahipliği yapmaktadır.

Her mevsimde ziyaret edebileceğiniz bu bölge, gezilecek yerler açısından tahmin bile edemeyeceğiniz kadar geniştir. İster doğal yeraltı mağaralarında dolaşın, ister yüksek dağlara tırmanın. Doğal güzellikler yetmedi mi? Antik kentlerde dolaşın ya da eski çarşılarda alışveriş yapın. Bunların haricinde benzersiz bir mutfağa sahip olan Akdeniz; turistlerine binlerce farklı seçenek sunmaktadır.

Doğa ile İç İçe bir Haftasonu İçin: Manavgat Şelalesi

Antalya’da bulunan bu eşsiz şelale, yer yaz binlerce turisti misafir etmektedir. 3-4 metreliki bir şelale olan Manavgat, çevresinde birçok piknik alanı bulundurmaktadır. Manavgat Nehri ile oluşan bu şelale, doğa severlerin gözde lokasyonları içindedir. Küçük bir hafta sonu gezintisi veya piknik yapmak için gidilebilecek en uygun yerlerden bir tanesidir. Akdeniz tatiline burada başlayarak devam edebilirsiniz.

Deniz Kıyısında Bir Antik Yapı: Side Antik Kenti

Akdeniz Bölgesinde, gezilecek yerler arasında, ilk akla gelenlerden bir tanesi Side Antik Kenti’dir. Milattan önce 7. yüzyılda inşa edildiği düşünülen bu antik kent, deniz ile içe olmasıyla ünlüdür. Hem tarih hem de coğrafya açısından oldukça önemli olan bu destinasyon; Akdeniz gezginlerinin gitmesi gereken bir yerdir.

Mis Kokan Bir Sakinlik: Lavanta Vadisi

Isparta’nın Keçiborlu ilçesinde yer alan Lavanta Vadisi; sessiz, sakin, huzurlu bir yer arayanlar içindir. Uzun ve renkli lavanta tarlaları, mis kokular ve harika fotoğraflar yakalama şansı ile Lavanta Bahçesi; birçok seyahatçinin gitmesi gereken bir gezi noktasıdır.

Denizin Ortasında Bir Kale: Kız Kalesi

Akdeniz’in Mersin İlinde yer alan Kız Kalesi; Deniz Kalesi olarakta bilinmektedir. 1448 tarihinde onarılarak günümüze kadar gelen bu kale; Korykos Kalesi’ne 200 metre mesafedeki bir ada üzerine inşa edilmiştir. Küçük bir adanın neredeyse tamamı kullanılarak yapılan bu kale; Akdeniz gezilecek yerler listelerinde üst sıralarda gelmektedir. Önemli bir turizm yeri olan kalenin çevresinde güzel plajlar vardır.

Son dakika 7: Son dakika haberleri, gündem, ekonomi, magazin, spor, eğitim, en son haber, Haber 7, internet haber, güncel ve sondakika haberleri takip edin.

Sende Yorumla

https://sondakikahaberler.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!
Freelancer - Son dakika -- Son dakika - XSports