menu
Trafik Kazası Tazminat
Trafik Kazası Tazminat
Trafik kazası tazminat, bir kaza sonrasında yaşanan hem ölüm hem de yaralanma sonrasında karşı taraftan ya da sigorta şirketinden zararın karşılanması kapsamında alınan bir tazminat olarak dikkat çeker.

Trafik kazalarının yaşanması ne yazı ki günümüzde halen devam eden bir durumdur. Bu anlamda ortaya çıkan zararların tazmin edilmesi kapsamında buna uygun olan bir hukuk alt dalı oluşturulmuştur. Tazminat türleri ve bunların merak edilen detaylarını hemen öğrenmek için makalemize bakabilirsiniz. 

Trafik Kazası Nedir?

Trafik kazası avukatı: Tazminat ödemesi öncesinde trafik kazasının ne anlama geldiğine bakmak gerekiyor. Bir kara yolu üzerinde hareket halindeyken bir ya da bundan daha fazla aracın karışmış olduğu; başta ölüm olmak üzere manevi ve maddi zararların ortaya çıktığı durumlara trafik kazası adı verilir.

Trafik Kazası Tazminat Durumları Nelerdir?

Trafik kazası tazminat türleri söz konusu olduğunda manevi tazminat ya da maddi tazminat davaları açılabilir. Buna göre Asliye hukuk mahkemeleri görevlidir. Genellikle bu davaların sürmesi en az 1 en fazla ise 3 yıl olarak dikkat çeker. Şu durumlar öne çıkar;

·        Yaralanan kişinin tedavi gideri ve kazanç kaybı üzerinden dava açılabilir.

·        Ölüm söz konusu olduğunda onun geri kalan ailesi ve akrabaları ilgili hakka sahiptirler.

·        Aynı zamanda ölen kişinin tüm cenaze giderlerinin karşılanması da istenebilir.

·        Tedavi masrafları daha farklı bir konudur.

Kanuna uygun olarak başvuru yapılmalıdır. Ankara Avukatlarından Tahsin Yazıcı

Sende Yorumla

https://sondakikahaberler.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!
Freelancer - Son dakika -- Son dakika - XSports